Blackjack spelregels

Als je het spel nog nooit eerder gespeeld hebt is het handig om de Blackjack spelregels te leren. Helemaal als je met echt geld gaat spelen is het handig om op de hoogte te zijn. Gelukkig zijn de blackjack spelregelsBlackjack regels niet lastig, maar het is even doorhebben hoe het spel werkt. Er zijn nog altijd spelers die het spel ontzettend lastig vinden. Dit is jammer want als je de Blackjack spelregels doorhebt hoeft het echt niet lastig te zijn om een gokje te wagen.

De basis Blackjack spelregels

Het is de bedoeling om met een kaartspel de croupier te verslaan. Dit doe doe je door zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Je mag hierbij alleen niet over de 21 punten heengaan. Als dit wel gebeurd verlies je altijd. Je krijgt punten door kaarten te pakken.

Het spel begint altijd met twee kaarten die je van de croupier krijgt. Je kan daarna bepalen dat je al stopt bijvoorbeeld als je 20 of 21 punten hebt. Of je kan kaarten pakken. Je kan net zolang kaarten pakken als je wil. Als je over de 21 punten heengaat stopt het spel vanzelf en verlies je.

De puntentelling

De puntentelling volgens de Blackjack spelregels is heel eenvoudig. Je krijgt de punten die op de kaart staan. Bijvoorbeeld een schoppen 9 is ook 9 punten waard. Daarnaast zijn alle plaatjes kaarten 10 punten waard. De aas is 11 of 1 punt waard. Met een Boer en een Aas scoor je exact 21 punten. Als je met twee kaarten direct 21 punten scoort win je met een Blackjack. Volgens de Blackjack spelregels betaald een Blackjack altijd meer uit dan als je gewoon de croupier verslaat.

De croupier verslaan

Uiteindelijk gaat het erom dat je de croupier verslaat. Volgens de Blackjack spelregels doe je dit door kaarten te pakken. Als je bijvoorbeeld op 19 punten zit durf je niet nog een kaart te pakken. Je drukt dan op stop. Als je gestopt bent met spelen gaat de croupier kaarten pakken. Tot die tijd was er maar één kaart zichtbaar. Als dit een aas was zou de croupier al direct een Blackjack kunnen hebben en is het spel meteen voorbij.

Volgens de Blackjack spelregels speelt de croupier zonder Blackjack altijd door tot een bepaald puntenaantal. Dit staat ook aangegeven bij het spel en altijd is dit 17. Als dit puntenaantal bereikt is stopt hij altijd. Je moet dus als speler altijd hierboven proberen te komen. Komt de croupier niet over je score heen of pakt hij zelf een burst (21 punten) dan win je. De uitbetaling voor een Blackjack of gewonnen op punten verschilt per variant van Blackjack en staat in de Blackjack spelregels aangegeven.

Privacy Policy